Einde Zuid Amerika
Door: Lotte
24 Mei 2011 | Colombia, Bogotá
San Agustin was een erg mooi plaatsje in de bergen, omgeven door tropisch regenwoud. Heb daar een tour gedaan om oude tombes en watervallen te bekijken. En onderweg kwamen we ook een langs een bedrijfje dat van suikerriet een soort van mix tussen suiker en caramel maakt. Wat erg leuk was om te zien, aangezien het nog allemaal op de ouderwetse manier gedaan werd.
Daarna doorgereisd naar Salento om een lokale koffieplantage te bezoeken. Gelukkig hadden ze daar wel goede koffie, want dat ben ik niet vaak tegengekomen de laatste maanden (alle goede koffie gaat naar het westen).
Na een nachtje daar weer verder gereisd naar Medellin, waar ik vooral weekend gevierd heb :)
Na het weekend naar Cartagena gereisd aan de Caribische kust. Daar samen met een Nederlands meisje de boot naar Playa Blanca genomen, waar we in een hangmat op het strand hebben geslapen. En de volgende middag weer terug met de boot.
Na een paar dagen Cartagena weer verder langs de kust gereisd naar Taganga. Een klein vissersdorpje waar nu vooral veel backpackers uithangen. Daar vrijdagnacht verjaardag gevierd, zonder een pinata stuk geslagen te hebben, maar wel met bier :) (nog bedankt voor de felicitaties)
Toen op zondag naar Santa Marta gereisd, naar een bepaald hostel omdat we gehoord hadden dat daar een groot feest zou zijn vanwege een 2jarig bestaan van het hostel. Dat bleek inderdaad zo te zijn en het was een superfeest :)
Er was ook nog een moment van cultuur toen we naar het museum gingen, maar die bleek niet zo heel groot te zijn, dus stonden we na 10 minuten alweer buiten.
Na een paar dagen weer verder gereisd, nu naar de bergen, naar San Gil. Wat door de regen niet meer zo goed te bereiken was. Ik moest een deel van reis overbruggen in een soort van skilift.
Normaal gesproken kan je heel goed raften in San Gil, maar nu even niet omdat het veel te veel heeft geregend in de bergen...helaas.
Gelukkig kon je er nog wel paragliden boven een canyon. Dus dat heb ik wel gedaan voor het eerst van mijn leven. Het was wel een beetje raar om heel hard van een bergklif af te lopen maar wel heel gaaf. En het uitzicht was fantastisch, net zoals het ´samen´ vliegen met de roofvogels.
San Gil na een paar dagen weer verlaten om naar Bogota te reizen, geukkig zonder problemen :)
In Bogota wat 'oude' bekenden tegengekomen in het hostel. Weer in een gezellig hostel terecht gekomen. Dus ik heb nog niet zo heel veel van de stad gezien, maar dat kan misschien nog in de komende dagen...
En vrijdag stap ik op het vliegtuig naar Guatemala, waar ik een tour ga doen op naar Belize en Mexico. Ben benieuwd hoe dat gaat uitpakken na 7 maanden alles zelf geregeld te hebben...
Tot de volgde keer, dan vanuit midden amerika!
Lotte
24 Mei 2011 - 19:23
Danielle:
Hoihoi :)
dacht heel even aan de titel te zien dat je weer richting Nederland zou komen, maar nee...:P (geef je gelijk hoor;)) Heel veel plezier in Guatemala en Mexico, misschien wel zo veilig dat je daar een tour doet en niet alleen op stap gaat, haha
Groetjes! -
25 Mei 2011 - 19:49
Je Pa:
dat paragebeuren vind ik niet zo''n goed idee