Colombia - Reisverslag uit Bogota, Colombia van lottetimmer - WaarBenJij.nu Colombia - Reisverslag uit Bogota, Colombia van lottetimmer - WaarBenJij.nu

Colombia

Blijf op de hoogte en volg

02 Maart 2019 | Colombia, Bogota

Hola,
Na Cartagena ben ik naar Minca gereisd waar ik een hike gedaan heb maar ook aangevallen werd door zandvliegen en muggen. Dus werd het al snel tijd om door te reizen naar Santa Martha voor een dagje bijtrekken en daarna door naar Palomino. Een klein dorpje aan de kust die 7 jaar terug nog niet toegankelijk was, maar nu al vol hostels staat. En blijkbaar erg populair bij Nederlanders want daar barste het van :) Na daar een paar dagen gechilled te hebben, heb ik bus en vliegtuig naar Medellin genomen.
Daar ben ik met groepje van het hostel naar een voetbalwedstrijd geweest. Dat was wel een hele belevenis vanwege de uitzinnige supporters waar we tussen stonden.
Verder heb ik daar nog een week Spaanse les genomen, om het weer een beetje bij te spijkeren. En heb ik nog een dagtrip gemaakt naar Guatape, waar vlakbij een grote rots is die ik beklommen heb om van het uitzicht te genieten. Ze hebben daar een kunstmatig meer gecreëerd vanwege de aanleg van een grote dam. Wat in ieder geval mooie plaatjes oplevert :).
Daarna verder gereisd naar Jardin, een schitterend bergdorpje waar ik een hele mooie trail heb gelopen naar verschillende watervallen. De dag erna was er vooral regen en er was nog meer regen in het vooruitzicht dus heb ik de bus terug naar Medellin gepakt. Die kon halverwege de reis een berg/heuvel niet meer opkomen op een onverharde weg. Uiteindelijk na 5 pogingen en onder gejuich van de passagiers (we waren inmiddels allemaal al uitgestapt) toch gelukt verder te rijden.
Bij Medellin het vliegtuig naar Bogota gepakt. Daar heb ik afgelopen dagen musea bezocht en tour door stad gemaakt. Nu is er hier ook een regenachtige dag waardoor ik tijd heb om dit te schrijven :)
Chau!